Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γενικά χαρακτηριστικά ζωδίων

από τη Νάνσυ Πατμάνογλου

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς με κυρίαρχο πλανήτη τον Άρη. Οι Κριοί έχουν μεγάλη δυναμικότητα και απεριόριστη ενέργεια, και τους αρέσει η περιπέτεια, θέλουν να είναι πάντα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι παρορμητικοί και δυσκολεύονται να πάρουν μία απόφαση, αλλά, μόλις καταλήξουν είναι έτοιμοι να δεχθούν οποιαδήποτε απογοήτευση είναι αυτή, δεν το βάζουν όμως κάτω εύκολα, μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθεια όσο γίνεται περισσότερο μέχρι να πετύχουν το στόχο τους. Εκείνο που θα πρέπει να μάθουν να ελέγχουν είναι το πείσμα τους, γιατί τις περισσότερες φορές που δεν πετυχαίνει κάποιος το στόχο του με την πρώτη, ίσως θα ήταν καλύτερο να πάει παρακάτω, γιατί δεν ήταν γραφτό να γίνει, ή δεν το ήθελε πολύ, και το αποτέλεσμα συνεχώς θα τον πληγώνει. Έτσι προτιμότερο θα ήταν να βάζουν καινούργιους στόχους, και όχι να μένουν  σε κάτι που τους στεναχωρεί και τους χαλάει τη διάθεση, γιατί θα γίνουν επιθετικοί και στη πορεία της ζωή τους θα κάνουν πολλές εχθρότητες.

Βρίσκονται ως διοργανωτές των μεγάλων συστημάτων, είτε ως επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων. Φαίνονται φυσικά να δυσανασχετούν σε κάθε επίκριση, και είναι συνήθως ανεξάρτητοι σε ό,τι κάνουν. Είναι πολύ δύσκολο για αυτούς τους ανθρώπους να βρουν ένα άτομο του αντίθετου φύλου που θα τους κατανοήσει. Ωστόσο, είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες, έχουν βαθιά και έντονα την επιθυμία για την αγάπη και συμπάθεια, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η επιτυχία, δεν τους κάνει να αισθάνονται πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Έχουν την τάση να έχουν έλλειψη σύνεσης, είναι από τη φύση τους παρορμητικοί και έχουν γρήγορο τρόπο σκέψης και δράσης. Έχουν την τάση να κάνουν εχθρούς πολύ εύκολα. Είναι πάρα πολύ φιλόδοξοι, κατά κανόνα πετυχαίνουν στη ζωή τους και κερδίζουν χρήματα και θέση. Είναι ευχαριστημένοι μόνο σε στιγμές που απορροφώνται με την εργασία τους και όταν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γης με κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη. Όσοι έχουν γεννηθεί στο  ζώδιο αυτό θέλουν να πατάνε γερά τα πόδια τους στη γη  και δύσκολα αλλάζουν παραστάσεις. Έχουν αδυναμία στο φαγητό και το μόνο που δεν πρόκειται να λείπει από το σπίτι τους είναι τα υλικά αγαθά, τους αρέσει να ντύνονται με καλά και ωραία ρούχα. Όταν κατακτήσουν κάποια πράγματα που θέλουν πολύ θα κάνουν τα πάντα για να τα κρατήσουν, είτε αυτό αφορά τη δουλειά τους, ένα αμάξι μέχρι και το σύντροφο τους. Το βασικό στοιχείο τους είναι η σταθερότητα και  έχουν βολευτεί με καταστάσεις  παρ’ όλο που δεν τους έχουν επιφέρει αυτό που επιθυμούν. Δύσκολα θα βάλουν νέους στόχους και θα προσπαθήσουν να τους υλοποιήσουν. Αυτό γίνεται γιατί θέλουν να έχουν την ασφάλεια τους και το κυριότερο δεν θέλουν να αναστατώνονται και να μπλέκουν σε μπελάδες. Είναι εγωιστές και δύσκολα θα δείξουν τη ζήλια τους.
Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι πολύ υπομονετικοί, πρακτικοί και αφοσιωμένοι στους ανθρώπους που αγαπάνε. Τέτοιοι άνθρωποι είναι συνήθως πολύ προσεκτικοί όταν ασχολούνται με τους ανθρώπους, τη ζωή και τα χρήματα, είναι εξαιρετικά πιστοί, με μια ισχυρή ανάγκη για ασφάλεια και μπορούν επίσης να είναι άκρως ρομαντικοί και ευαίσθητοι όταν πρόκειται για την αγάπη. Έχουν μεγάλη δύναμη αντοχής, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής. Διέπονται από τις αισθήσεις τους ,είναι στοργικοί και με έντονα πάθη. Ζεστοί και αισθησιακοί, έχουν ως κίνητρο την ανάγκη για ασφάλεια. Γίνονται πολύ ισχυρογνώμονες και συχνά είναι αρκετά δημιουργικοί, με μια ισχυρή αίσθηση της πίστης και της εμπιστοσύνης.
Είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι με τους φίλους τους. Επηρεάζονται εύκολα από το περιβάλλον τους, και πολύ εύκολα παραπλανιούνται από τα συναισθήματα και τις αισθήσεις τους. Κατά κανόνα είναι ζηλότυποι, και η ζήλια τους, τους οδηγεί συχνά σε πράξεις βίας που αργότερα το μετανιώνουν όταν η θύελλα έχει τελειώσει.
Έχουν μια έμφυτη αίσθηση της αρμονίας, του ρυθμού και του χρώματος, και συχνά είναι πολύ επιτυχείς όσον αφορά τη μουσική, την ποίηση και την τέχνη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος είναι ζώδιο του Αέρα με κυρίαρχο πλανήτη τον Ερμή .Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο που έχει δύο όψεις και μπορούν να αλλάζουν διάθεση, είναι διπλωμάτες,  ετοιμόλογοι και μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε ένα χώρο. Τα κυριότερα όμως χαρακτηριστικά τους είναι η ευελιξία τους και η επικοινωνία τους. Τους αρέσει να ασχολούνται με πολλά πράγματα συγχρόνως, με αποτέλεσμα στο τέλος να βαριούνται και να τα παρατάνε στη μέση. Τους αρέσει να μαθαίνουν καινούρια πράγματα για να διευρύνουν τους ορίζοντες του νου, είναι πολύ περίεργοι γιαυτό μην προσπαθήσετε να κρύψετε κάτι από έναν Δίδυμο. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το μάθει και θα το μάθει!
Βαριούνται εύκολα και θέλουν συνέχεια αλλαγές, τους αρέσουν τα ταξίδια, αντιπαθούν την καταπίεση και μόλις αισθανθούν ότι τους περιορίζει κάποιος την ελευθερία τους, φεύγουν χωρίς δεύτερη κουβέντα, είναι πολύ κοινωνικοί, αλλά μπορούν να γίνουν   και αφοπλιστικά ειρωνικοί.
Έχουν την ικανότητα να αλλάζουν διάθεση από στιγμή σε στιγμή. Παρόλο που μισούν να παγιδεύονται, είναι ζωντανοί, διασκεδαστικοί και ρομαντικοί, ακόμη και αν μπορεί να φαίνονται μάλλον άστατοι ή δυστυχισμένοι. Στην ιδιοσυγκρασία τους είναι ζέστη και κρύο σχεδόν την ίδια στιγμή. Είναι συνήθως άριστοι στη διπλωματία, και μαγεύουν τους ακροατές τους με το πνεύμα και την εξυπνάδα τους. Είναι δύσκολο ακόμα και για αυτούς τους ίδιους να καταλάβουν τι θέλουν να επιτύχουν.
Είναι οι πιο ευχάριστοι άνθρωποι που μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά δεν πρέπει να αναμένουμε από αυτούς να είναι σταθεροί με τις ιδέες ή τα σχέδια τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να δουν γρήγορα τα αδύνατα σημεία των άλλων και έχουν πολύ ζήτηση, επειδή είναι τόσο διασκεδαστικοί. Πετυχαίνουν συχνά το καλύτερο, όσον αφορά τα χρήματα, αλλά η πιο κατάλληλη καριέρα γι’ αυτούς είναι συνήθως αυτή που απαιτεί διπλωματία και φινέτσα. Είναι καλόκαρδοι και γενναιόδωροι προς το πρόσωπο που γεμίζει την καρδιά τους εκείνη τη στιγμή, μπορούν να αγαπούν με πάθος και παρόλα αυτά να είναι άστατοι κατά την ίδια χρονική στιγμή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του Νερού με κυρίαρχο πλανήτη  τη Σελήνη. Αυτό το ζώδιο συνδέεται με τη μητρότητα και την οικογένεια. Είναι πολύ ευαίσθητοι, έχουν πολλές εναλλαγές στη διάθεση τους και ο κύριος λόγος είναι η Σελήνη που κάνει πολλές και διαφορετικές όψεις κάθε μέρα ,έτσι η επιρροή είναι άμεση. Το κυριότερο χαρακτηριστικό στους  Καρκίνους είναι η προσκόλληση, δηλαδή ,έχουν πολλή αγάπη να δώσουν και είναι πολύ ευαίσθητοι, έτσι έχουν την ανάγκη για συνεχή φροντίδα με αποτέλεσμα να προσκολλώνται στους δικούς τους ανθρώπους. Θέλουν να αποφεύγουν τις διαμάχες  μέσα στην οικογένεια, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα γιατί στεναχωριούνται υπερβολικά. Όταν  χρειαστεί να πάρουν μια σοβαρή απόφαση θα τη σκεφτούν πάρα πολύ, για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να κάνουν πίσω. Εάν χρειάζεστε κάποιον για να ακούσει το πρόβλημα σας, στραφείτε σε έναν Καρκίνο,  θα σας δώσει την κατάλληλη συμβουλή και θα μπορέσει να καταλάβει το  πρόβλημα σας.
Πληγώνονται εύκολα από τους άλλους, είναι πολύ περίπλοκοι άνθρωποι, μερικές φορές εμφανίζονται εξαιρετικά ισχυροί και άλλες φορές μπορεί να είναι τόσο ευάλωτοι όπως τα παιδιά. Είναι γενικά υπερ-ανήσυχοι σε οικονομικά θέματα, και καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να συγκεντρώσουν χρήματα Σε περίπτωση που διοχετεύονται προς τη σωστή κατεύθυνση, η τεράστια ευαισθησία τους, μπορεί να γίνει μια μεγάλη πηγή δύναμης. Μόλις ξεπεράσουν την ευθιξία τους και τα ταραχώδη συναισθήματα τους, η διάνοια και η φαντασία τους, τους βοηθάνε να πετύχουν σε αυτά που αναλαμβάνουν. Η διαίσθηση τους είναι αξιόπιστη, είναι γενικά προικισμένοι με ισχυρή φαντασία, και είναι πολύ εύκολο για αυτούς να γίνουν εξαίρετοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, συνθέτες, ή μουσικοί.
Είναι ρομαντικοί και πολύ τρυφεροί και στοργικοί. Από την άλλη πλευρά αυτοί οι άνθρωποι είναι ίσως η πιο ευαίσθητοι και αν δεν αναγνωρίζονται, γρήγορα πέφτουν στην κατάθλιψη και τη μελαγχολία. Πάνω απ ‘όλα, χρειάζονται ενθάρρυνση και εκτίμηση και έχουν βαθιά ευαισθησία, ειδικά όσον αφορά αυτούς που φροντίζουν.
Γίνονται συχνά άριστα μέντιουμ, και συνήθως έχουν μια τάση για την μεταφυσική. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν βαθιά αγάπη για «τους δικούς τους ανθρώπους», για την οικογένεια  και για την παράδοση.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων είναι ζώδιο της Φωτιάς με κυρίαρχο πλανήτη τον Ήλιο. Συνδέεται με τα παιδιά, την χαρισματικότητα και τη διασκέδαση. Οι Λέοντες θέλουν να είναι κυρίαρχοι παντού, να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος,  είναι εγωιστές, βλέπουν τους άλλους μειονεκτικά, αλλά όταν τους ζητηθεί η βοήθεια τους θα τη δώσουν για να δείξουν τη μεγαλοκαρδία τους και τη μεγαλοψυχία τους, μπορεί όμως στη πορεία να ζητήσει και ο ίδιος μια χάρη, μην αρνηθείτε να του τη κάνετε, θα γίνει εχθρός σας.
Αντιπαθούν τους ανθρώπους που τους κριτικάρουν ή τους διατάζουν, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ειρωνικοί σε σημείο να πληγώσουν την αξιοπρέπεια του άλλου ανεπανόρθωτα. Τους αρέσει να επιβάλλονται και να περνάει πάντα το δικό τους. Μπορούν να ανακατευτούν και σε ξένες υποθέσεις και να προκαλέσουν φοβερές καταστάσεις. Δεν είναι κακό ζώδιο, απλώς θέλει συνέχεια να έχει την πρωτοβουλία και το πάνω χέρι. Μπορεί να γίνει καλός φίλος και άνθρωπος που σε μια δύσκολη στιγμή θα σας βοηθήσει.
Είναι ενθουσιώδεις, ενεργητικοί και αισιόδοξοι. Σταθεροί άνθρωποι, δεν τους αρέσει πολύ η αλλαγή. Θα επιμείνουν σε πράγματα και θα τα κάνουν. Είναι γενναιόδωροι και ανοιχτόκαρδοι, και ακόμα κι αν πληγωθούν συγχωρούν εύκολα και ποτέ δεν έχουν μνησικακία. Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης πλανήτης τους, αντιπροσωπεύει το εγώ και την ατομικότητα και δείχνει τις φιλοδοξίες τους και την δυνατότητα να λάμψουν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνήθως ανεξάρτητο πνεύμα και σιχαίνονται τον έλεγχο ή την υπαγόρευση. Έχουν μεγάλη αντοχή όσον αφορά τον επιδιωκόμενο  σκοπό και βάζοντας ένα πρόγραμμα, φθάνουν συνήθως τον στόχο τους, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία ή εμπόδιο. Αν και γεμάτοι φιλοδοξίες και ενθουσιασμό, οι Λέοντες θα ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο, ιδίως όταν η κατάσταση προσφέρει λίγη διασκέδαση ή δόξα.
Κατά κανόνα, οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται απομονωμένοι και μόνοι στη ζωή, και αν δεν απασχολούνται ενεργώς σε κάποια εργασία ή δεν έχουν κάποιο σκοπό γίνονται μελαγχολικοί και αποθαρρυμένοι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης με κυρίαρχο πλανήτη τον Ερμή. Οι Παρθένοι είναι πρακτικοί, συντηρητικοί, σκέφτονται με ένα περίεργο τρόπο που λίγοι καταλαβαίνουν. Αγαπάνε αυτό που κάνουν και θέλουν να απολαμβάνουν τα υλικά αγαθά. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η οργάνωση, θέλουν να βάζουν σε τάξη τα πάντα στη ζωή τους, ακόμα και τους στόχους που θέλουν να πραγματοποιήσουν. Είναι έξυπνοι, τους αρέσει να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, δεν μπορούν να μισήσουν κανέναν ή να μην παρέχουν τη βοήθεια τους σε κάποιον, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές βγαίνουν αυτοί οι χαμένοι. Φοβούνται να ρισκάρουν, γιατί θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος  ή να απολαύσουν τη ζωή γιατί δε θέλουν να  πληγωθούν  και ίσως κάποια στιγμή, η ζωή τους  να είναι μονότονη και χωρίς ενδιαφέρον.
Οι περισσότεροι Παρθένοι είναι ντροπαλοί και, περιμένουν να δώσουν τον εαυτό τους στον τέλειο εραστή. Είναι προσεκτικοί , σεμνοί, και, προτιμούν να φροντίζουν τους άλλους. Κατά κανόνα, έχουν μεγάλες επιτυχίες στη ζωή. Το πρακτικό μυαλό τους, τους κάνει να ξεχωρίζουν στην εργασία τους και δεν επιβάλλονται ή εξαπατώνται εύκολα. Μπορούν να γίνουν καλοί κριτικοί λογοτεχνίας, είναι εξαιρετικοί λάτρεις της αρμονίας στο περιβάλλον τους, θέλουν ένα άνετο σπίτι και ντύσιμο, και θέλουν τα πάντα να είναι κομψά και καλόγουστα. Αγχώνονται με την εμφάνιση τους, έχουν ένα μεγάλο σεβασμό για τους άλλους, και είναι μεγάλοι υποστηρικτές του νόμου και των αποφάσεων του νόμου. Αναπτύσσουν συνήθως την ικανότητα να βελτιώσουν τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους και τείνουν να απορροφώνται στον εαυτό τους και στις ιδέες τους, και συχνά γίνονται εγωιστές στην στενή επιδίωξη των στόχων τους. Σε περίπτωση που αναπτύξουν μια αγάπη για τα χρήματα δεν θα κολλήσουν σε τίποτα για να τα αποκτήσουν, και γίνονται συχνά πονηροί και πανούργοι εις βάρος των άλλων.
Στην αγάπη είναι πολύ δύσκολο να τους καταλάβει κάποιος. Η αγάπη γι ‘αυτούς είναι αφοσίωση και συναίσθημα και θα περιλαμβάνει την αγάπη της οικογένειας, των φίλων, καθώς και αυτούς που είναι λιγότερο τυχεροί από τους ίδιους. Δεν υπάρχει προσποίηση σε αυτά που κάνουν και λένε. Ο γάμος είναι μια σημαντική δέσμευση και εκτιμούν τον σύντροφο τους καθώς επιδιώκουν μια σχέση αγάπης και λειτουργικής συνεργασίας. Μια ζεστή σχέση, τους κάνει πολύ καλύτερους και είναι πολύ πιστοί. Η απογοήτευση, ωστόσο, μπορεί να τους σκληρύνει και να τους κάνει κυνικούς και σκεπτικιστές

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι ζώδιο του Αέρα με κυρίαρχο πλανήτη  την Αφροδίτη. Οι Ζυγοί είναι πολύ ευχάριστοι σαν χαρακτήρες. Δηλαδή, είναι πολύ κοινωνικοί με πολλές γνωριμίες, έχουν πολύ καλή έκφραση του λόγου τους, τους αρέσουν οι συζητήσεις με καλή παρέα, έχουν διπλωματία, είναι κοινωνικοί, γενναιόδωροι .Τα βασικά όμως στοιχεία που πρέπει να ισορροπήσουν στη ζωή τους είναι, η αρμονία, η γαλήνη και το δίκαιο. Προσφέρουν αμέσως τη βοήθεια τους μόλις τους ζητηθεί, κυρίως στα άτομα που αγαπάνε και εμπιστεύονται.
Είναι δύσκολα άτομα για να τα πλησιάσει κάποιος, γιατί δεν ανοίγονται εύκολα και φοβούνται να μην πληγωθούν. Δεν τους αρέσει να πιέζονται και συνήθως  τις υποχρεώσεις τους τις φέρνουν σε πέρας την τελευταία στιγμή. Δε θέλουν να αγχώνονται για τίποτα στη ζωή τους, θέλουν να έχουν ηρεμία, να υπάρχει γαλήνη  μέσα στην οικογένεια, γι’αυτό μην ξαφνιαστείτε εάν σε κάποια διαμάχη προτιμήσουν να φύγουν παρά να κάτσουν και να εμπλακούν στη συζήτηση αυτή.
Η αγάπη τους για τη δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με την ανάγκη να είναι ήρεμοι και ισορροπημένοι συμβάλλει στο να συναντούν δυσκολία στη λήψη γρήγορων αποφάσεων. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σπάνια τεμπέληδες. Εργάζονται σκληρά, και απαιτούν επίσης από τους άλλους να εργάζονται εξίσου σκληρά. Έχουν μια ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης και της ευγενούς άμιλλας. Δεν εκφράζουν εύκολα την οργή τους, αλλά όταν το κάνουν αυτό είναι συνήθως μια καταιγίδα.
Είναι θετικοί και αποφασιστικοί σε όλες τις σκέψεις και τις ενέργειες τους. Έχουν μεγάλη διορατικότητα και διαίσθηση, ο φόβος τους είναι συνήθως καλά ελεγχόμενος, και φαίνονται συνήθως ήρεμοι. Καλοί εκ φύσεως και αγαπητοί, απολαμβάνουν να μιλάνε με τους ανθρώπους, και είναι πολύ προσεκτικοί ακροατές. Συχνά είναι πολύ πετυχημένοι ως κερδοσκόποι, αλλά δεν νοιάζονται τόσο για τα χρήματα, και έχουν κατά κανόνα μεγάλες διακυμάνσεις στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Σε περίπτωση διαφοράς, θα επιδιώξουν ένα συμβιβασμό. Η έμφυτη επιθυμία τους να επιδιώκουν την ισορροπία των πραγμάτων, τους κάνει να υιοθετούν  νόμους για τη βελτίωση των καταστάσεων.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στις επιστήμες, και συχνά περνούν τη διάρκεια της ζωής τους στη μελέτη και την έρευνα σε κάποια συγκεκριμένα θέματα, ζυγίζοντας  και εξισορροπώντας από κάθε πλευρά το ζήτημα με τον πιο ευσυνείδητο τρόπο. Για το λόγο αυτό γίνονται εξαιρετικοί γιατροί.
Σαν εραστές είναι πολύ ρομαντικοί και έχουν μια ιδεαλιστική άποψη της αγάπης και της συντροφικότητας. Μόλις αυτοί οι άνθρωποι ερωτεύονται, θα αρχίσουν να σκέφτονται το γάμο. Από την άλλη πλευρά όμως, βρίσκουν σπάνια ευτυχία στο γάμο. Στην αγάπη φαίνεται να σταθμίζουν τα πάντα πάρα πολύ και είναι έτοιμοι να δώσουν στον σύντροφο τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του Νερού με κυβερνήτες  τον Άρη και τον Πλούτωνα. Οι Σκορπιοί έχουν πολλά και έντονα συναισθήματα, αλλά στο πρόσωπο τους φαίνεται μια ψυχρότητα, παγερότητα σαν να μην νοιάζονται για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό τους. Η αλήθεια είναι, πως θέλουν να νιώθουν ασφαλείς για να μην πληγωθούν, γιατί γίνονται φοβερά εκδικητικοί. Παρ’ όλα αυτά θέλουν σε όλα να έχουν την πρώτη θέση που αυτή εξασφαλίζει και τη σιγουριά. Είναι πολύ αινιγματικά ζώδια και κανένας δε τους καταλαβαίνει πραγματικά, εκείνοι όμως ξέρουν πάντα τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν.
Είναι σταθεροί στις απόψεις τους, επιβλητικοί, απαιτητικοί, θέλουν να ξέρουν τα πάντα αλλά όχι τόσο από περιέργεια αλλά για να προφυλαχθούν από εκείνα τα άτομα που μπορεί να τους πληγώσουν. Όταν όμως εκδηλωθούν πραγματικά και βγάλουν όλα αυτά τα συναισθήματα που είναι πλημμυρισμένοι, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο κακοί όσο φαίνονται και θα καταλάβετε επίσης, ότι αυτό το πρόσωπο που βγάζουν, είναι γιατί θεωρούν ότι κανένας δεν μπορεί να τους καταλάβει.
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάποιες αντιφάσεις. Το καλύτερο και το χειρότερο φαίνεται να βρίσκεται σε σύγκρουση μέσα τους. Είναι ευσυνείδητοι και  ενάρετοι, αλλά όταν…. ξεσηκωθούν συχνά ταλαντεύονται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έχουν μεγάλη μαγνητική δύναμη, και ως ομιλητές μπορούν να συγκινήσουν με τα συναισθήματα τους ένα ολόκληρο κοινό. Έχουν ακόρεστη επιθυμία για τη γνώση σε κάθε επίπεδο και σε επικίνδυνες καταστάσεις και ξαφνικές κρίσεις παραμένουν πολύ αποφασιστικοί. Συχνά γίνονται εργασιομανείς. Οι ίδιοι δουλεύουν σκληρά, και συνήθως οδηγούν τους άλλους. Περιφρονούν τους ανθρώπους που δείχνουν αδυναμία. Στις επιχειρήσεις έχουν έξυπνες ιδέες, αλλά είναι καλύτεροι ως σύμβουλοι των άλλων. Ένα από τα βασικά προβλήματα τους είναι ότι έχουν μια συνήθεια να «αναβάλουν τα πράγματα για αύριο».
Το σεξ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Οι σχέσεις είναι ένα είδος μυστηρίου για αυτούς, και  πρέπει να προετοιμαστούν για βαθιές αλλαγές στον εαυτό τους. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για γάμο και μακροπρόθεσμη δέσμευση. Η αγάπη γι’ αυτούς είναι έντονα παθιασμένη και μια διαρκής συγκίνηση που μπορεί να απευθύνεται σε ένα μόνο πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές θέλουν να  κυριαρχήσουν στις σχέσεις τους και σπάνια δείχνουν τα αληθινά τους αισθήματα, ακόμα και στις πιο ανοιχτές και επικοινωνιακές στιγμές. Είναι μυστηριώδεις και αινιγματικοί. Μισούν αυτούς που θέλουν να τους  χειριστούν, και μπορεί να αντιδράσουν με σαρκασμό και εκδικητικότητα.
Μπορούν να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για θέματα αποκρυφισμού, και αναπτύσσουν εύκολα μαντικές ικανότητες, και πολύ συχνά κερδίζουν τη φήμη και την διάκριση ως συγγραφείς, ζωγράφοι και ποιητές. Είναι φυσικοί φιλόσοφοι, εραστές της Φύσης, και μπορούν να παρατηρούν και να αναλύουν τους χαρακτήρες άλλων ατόμων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες είναι ζώδιο της Φωτιάς και κυβερνήτη έχουν τον Δία. Τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στους Τοξότες είναι η εκφραστικότητα, η ειλικρίνεια και η αισιοδοξία τους για τη ζωή. Διαθέτουν δυναμικό χαρακτήρα, τόλμη και εξυπνάδα. Το βασικό τους όμως στοιχείο που τους χαρακτηρίζει, είναι η γρήγορη αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω τους. Έχουν πολύ χιούμορ, γίνονται αμέσως συμπαθείς, τους αρέσει να φιλοσοφούν και να εξερευνούν οτιδήποτε περίεργο υπάρχει στη φύση.
Επιβάλλουν όμως άθελα τους τη γνώμη τους και μπορεί να μιλήσουν απότομα σε εκείνον που θα φέρει διαφορετική άποψη. Δεν βάζουν τις σκέψεις τους σε μια τάξη και ποτέ δεν μένουν σταθεροί στους στόχους τους, έχουν δηλαδή μια γενική αστάθεια. Γίνονται πολύ καλοί φίλοι, συμπαραστέκονται με όλη τους την αγάπη. Μπορούν να δώσουν όλη τους φροντίδα σε εκείνους που θα τη χρειαστούν και θα την έχουν ανάγκη. Δε θέλουν να περιορίζουν τις κινήσεις τους για τίποτα και για κανέναν.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγάλο βαθμό κινητικότητας και αν εμπλακούν σε μια σχέση θα την κάνουν όσο πιο ευχάριστη και πιο διασκεδαστική γίνεται. Ποτέ δεν φαίνεται να κουράζονται και προτιμούν να μαθαίνουν μόνοι τους, μέσα από τα ταξίδια και την εμπειρία. Το ανοιχτό μυαλό τους και η διανοητική περιέργεια τους, τους κάνει πρόθυμους να μάθουν για άλλους ανθρώπους σε μια προσπάθεια να τους κατανοήσουν παρέχοντας  εμπιστοσύνη. Σχεδόν όλοι τους είναι αφιερωμένοι στη μουσική. Καταπιάνονται με τις εκδόσεις, τη τηλεόραση, τις επικοινωνίες και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, τείνουν να πάνε στα άκρα σε όλα τα πράγματα, και παίρνουν απότομες αποφάσεις, για τις οποίες αργότερα μπορεί να μετανιώσουν, αλλά είναι πάρα πολύ υπερήφανοι για να αναγνωρίσουν το λάθος τους.
Μια από τις μεγάλες δυσκολίες τους βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων. Είναι απολύτως σε θέση να είναι πιστοί σε δύο άτομα ταυτόχρονα…!!!! Σχεδόν πάντα παντρεύονται ξαφνικά και το μετανιώνουν αργότερα. Αρνούνται όμως να αφήσουν τη σχέση και πάντα αναζητούν τρόπους για να φέρουν ξανά  τον ενθουσιασμό και την επικοινωνία.
Δεν διστάζουν να δώσουν μια ειλικρινή γνώμη και σέβονται τον νόμο και την τάξη. Οι άνθρωποι αυτοί, ακόμη και αν πετύχουν, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουν να απασχολούνται ενεργά, γιατί η αδράνεια γι ‘αυτούς θα σήμαινε απελπισία και ταχεία φθορά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο της Γης με κυβερνήτη  τον Κρόνο. Τα άτομα που βρίσκονται στο ζώδιο αυτό είναι επίμονα, ξεροκέφαλα, εγωιστικά, οργανωτικά, σταθερά, έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης. Θέλουν να πατούν γερά στα πόδια τους και να είναι πάντα προσγειωμένοι, με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται και να μην χαίρονται τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν κάθε μέρα στη ζωή τους.
Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό τους είναι οι φιλοδοξίες που έχουν, έτσι, αγχώνονται συνέχεια και  θα κάνουν τα πάντα ,όπως υποχωρήσεις και υπομονή με σκοπό να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι πολύ πειθαρχημένοι, θέλουν να κάνουν οι άλλοι πάντα αυτό που λένε και έχουν πολλές απαιτήσεις. Είναι καχύποπτοι, επιφυλακτικοί και δύσκολα ανοίγονται και στο πιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχουν  εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό τους και  έτσι αισθάνονται ασφαλείς.
Χαρακτηρίζονται από μια συγκροτημένη επιδίωξη των στόχων τους και έχουν μια αίσθηση του σκοπού και μια μεγάλη πίστη στις ικανότητες τους. Είναι συνήθως διανοητικά ισχυροί, και  σε γενικές γραμμές δεν γίνονται κατανοητοί από τους άλλους ανθρώπους. Πρόκειται για στοχαστές, και συνήθως γίνονται πετυχημένοι όσον αφορά τις επιχειρήσεις ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή κυβερνητικού έργου. Κατά γενικό κανόνα, είναι πολύ ανεξάρτητοι και μεγαλόψυχοι σε ό, τι κάνουν, και απεχθάνονται να  βρίσκονται υπό τον περιορισμό των άλλων. Πρέπει να είναι ηγέτες σε ό, τι ασχολούνται, διαφορετικά, τείνουν να χάσουν το ενδιαφέρον τους για αυτό που κάνουν.
Κάτω από την σοβαρότητα τους, υπάρχει ένα ευαίσθητο και συμπαθητικό πρόσωπο. Συχνά είναι εξαιρετικοί ομιλητές, επειδή είναι καλοί ρήτορες, και παρά το γεγονός ότι μπορεί να φαίνονται ψυχροί, έχουν ζεστή καρδιά και δίνουν πάρα πολλά. Σπάνια παρεμβαίνουν στις υποθέσεις των άλλων, αλλά ποτέ δεν θα δεχτούν παρεμβολές από άλλους. Σε γενικές γραμμές αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν να πετύχουν ιδιαίτερα, είτε στην  Κυβέρνηση ή σε υπεύθυνες θέσεις ελέγχου και της διαχείρισης των άλλων.
Το σπίτι τους και η οικογενειακή τους ζωή είναι πολύ συχνά ταραγμένα και συχνά αισθάνονται μοναξιά αλλά, ανταποκρίνονται καλά στην οικογενειακή ζωή, διότι είναι σταθεροί. Μόλις δεσμευτούν, οι Αιγόκεροι είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο την σχέση τους γιατί αποδίδουν μεγάλη σημασία στην προσωπική ευτυχία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του Αέρα με κυβερνήτες  τον Ουρανό και τον Κρόνο. Οι Υδροχόοι είναι καλοί, συμπαθητικοί, φιλικοί, έξυπνοι, φιλαλήθεις, έχουν   μεγάλη  δημιουργικότητα, ανεκτικότητα, αλλά το κυριότερο τους χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν κοινωνικά ιδανικά, δηλαδή, θέλουν ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν που ζουν μέχρι σήμερα και προσπαθούν να τον χτίσουν από την αρχή, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Έτσι τις περισσότερες φορές που συζητεί ένας Υδροχόος θα τον ακούσετε να μιλάει για την κοινωνία και πως μπορούμε να τη προσαρμόσουμε στα δικά μας ιδανικά. Σημειώστε ότι θα πρέπει και εσείς να συμφωνείτε μαζί του και να δείξετε ενδιαφέρον σε αυτά που λέει, γιατί σας έκανε εχθρό του. Οι Υδροχόοι γίνονται αμέσως συμπαθείς και πιστεύουν στις φιλίες, μπορούν να προσφέρουν αμέσως τη βοήθειά τους μόλις τους ζητηθεί.
Γενικά τείνουν να αισθάνονται πολύ μόνοι στη ζωή. Είναι υπερβολικά ευαίσθητοι και εύκολα πληγώνονται τα συναισθήματα τους. Έχουν μεγάλη επιθυμία για υλικό κέρδος, αλλά δεν είναι άπληστοι. Είναι ακούραστοι εργαζόμενοι και είναι πρόθυμοι να εργαστούν για αυτό που θέλουν, και δεν απαιτούν περισσότερα από το δίκαιο μερίδιο τους. Διαβάζουν τον χαρακτήρα των άλλων ενστικτωδώς, και για το λόγο αυτό «βλέπουν μέσα» στους ανθρώπους. Χάνουν συχνά τον έλεγχο των νεύρων τους και στη συνέχεια λένε ή να κάνουν πράγματα που αργότερα το μετανιώνουν. Είναι καλοί στοχαστές, και είναι πολύ πετυχημένοι, όταν πρόκειται για συζήτηση και επιχειρηματολογία, και εύκολα πείθουν τους άλλους.
Είναι αναζητητές της γνώσης, ορθολογιστές, με ανοιχτό πνεύμα, προικισμένοι με οράματα. Είναι άριστοι στην επιχείρηση και τη χρηματοδότηση, αλλά συνήθως είναι πιο επιτυχημένοι για τους άλλους, και κάνουν περισσότερα χρήματα για άλλους ανθρώπους από ό, τι για τους εαυτούς τους. Αν έχουν χρήματα και κοινωνική θέση, αυτοί οι άνθρωποι σπάνια θα δείξουν ποιοι είναι.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι γεμάτοι εκπλήξεις. Απλά, δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι εάν δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν έχει σημασία πόσο βαθιά αγαπούν, δεν είναι ποτέ διατεθειμένοι να θυσιάσουν την αυτονομία τους, αλλά βάζουν πάντα την ειλικρίνεια μπροστά στον ρομαντισμό.

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς είναι ζώδιο του Νερού με κυβερνήτες τον Ποσειδώνα  και τον Δία. Είναι συμπαθητικοί, δίκαιοι, ευαίσθητοι, ανθρωπιστές, καλοί ακροατές, μπορούν να στηρίξουν ένα φίλο σε μια δύσκολη στιγμή. Αγαπούν την ειρήνη και προσπαθούν συνέχεια να  τη διατηρούν ανάμεσα στους φίλους  και στην οικογένεια τους. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους όμως είναι η μεγάλη συναισθηματική ευαισθησία που τους παρουσιάζεται κατά καιρούς με αποτέλεσμα να προσπαθούν να βρουν διέξοδο από αυτό που νομίζουν ότι τους πνίγει. Ο Ιχθύς έχει πολλή αγάπη μέσα του, αλλά θα τη δείξει μόνο σε αυτούς που θα κρίνει ο ίδιος ότι την αξίζουν. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη ζωή οι Ιχθύες, είναι σαν  μια ψευδαίσθηση, τους αρέσει να φαντασιώνονται  για να μπορούν να φεύγουν από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Τους αρέσει να μένουν μόνοι κάποιες στιγμές για να ηρεμούν και να σχεδιάζουν το μέλλον με το δικό τους τρόπο. Δεν εκφράζονται εύκολα και ποτέ δε λένε τι πραγματικά σκέφτονται.
Είναι παρορμητικοί, ενθουσιώδεις και γεμάτη ενέργεια. Οι Ιχθύς είναι πρωτοπόροι τόσο στην σκέψη όσο και στη δράση, πολύ ανοιχτοί σε νέες ιδέες και λάτρεις της ελευθερίας. Αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν μια περίεργη φυσική κατανόηση. Συνήθως είναι υπερβολικά ανήσυχοι για θέματα διαχείρισης χρημάτων, καθώς ανησυχούν για το μέλλον τους στη ζωή και φοβούνται ότι εξαρτώνται από τους άλλους περισσότερο από την αγάπη για τα χρήματα. Αν και οι ίδιοι ευαίσθητοι, τσαλαπατούν τις ευαισθησίες των άλλων και συχνά αθετούν τις υποσχέσεις τους, ιδιαίτερα σε θέματα χρημάτων. Υπόσχονται να δώσουν, πάνω στην παρόρμηση της στιγμής. Έχουν την τάση να γίνονται  μελαγχολικοί, ή να φαντάζονται ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον τους και έτσι γίνονται μάρτυρες. Παθαίνουν συχνά κατάθλιψη και βλέπουν τη ζωή ως μια μυστική συνωμοσία, ως σημάδι ότι υπάρχουν κακοί άνθρωποι, όταν τα πράγματα πάνε στραβά.
Οι πιο αδύναμοι χαρακτήρες βρίσκονται σε αυτό το ζώδιο. Ορισμένοι έχουν την τάση να ικανοποιήσουν την έμφυτη αίσθηση της πολυτέλειας και της μαλθακότητας και, έτσι γίνονται πολύ χαλαροί. Είναι πολύ δεκτικοί με το περιβάλλον τους και επηρεάζονται από αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις τείνουν να εθιστούν στα ναρκωτικά ή το ποτό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια περιέργως μυστικιστική πλευρά και συχνά χαρακτηρίζονται ως προληπτικοί. Τους ελκύει ο αποκρυφισμός σε όλες τις μορφές του, και αναζητούν να διερευνήσουν το άγνωστο, τη φιλοσοφία, ή το μυστηριώδες.


Πηγή: e-zwdia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου